Spaarrente grootbanken stijgt tot 1,7%

Bij alle Nederlandse grootbanken is de spaarrente in de afgelopen weken opnieuw gestegen. De verhogingen volgen op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) van eind september.

Spaarvarken met munten eromheen
Nieuws
Datum: 25-10-2023

Afhankelijk van het bedrag dat op uw spaarrekening staat, krijgt u bij ABN AMRO en ING inmiddels maximaal 1,5% rente. Bij ASN is dat 1,65%. Rabobank, SNS en RegioBank bieden zelfs tot 1,7% spaarrente. 

Tien jaar terug

Nu klinkt 1,7% misschien niet spectaculair, maar een jaar geleden was de spaarrente over de brede linie ongeveer gelijk aan 0%. Sterker nog, het is bijna tien jaar geleden dat de spaarrente op dit niveau stond.

Verdere stijging?

De kans is groot dat de rente voorlopig zo hoog blijft en misschien zelfs nog iets verder stijgt. Los van de vraag of de ECB in de nabije toekomst nogmaals ingrijpt, kunnen banken ook uit concurrentie-overwegingen besluiten om de rente te verhogen.

Meer informatie

Uw spaargeld levert inmiddels gelukkig wel enig rendement op, zij het met mate. Maar ten opzichte van een jaar geleden is het natuurlijk een gigantisch verschil. Wilt u meer weten hoe u (meer) rendement uit uw spaargeld kunt halen, neem dan gerust contact met ons op voor een deskundig advies.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Alarmcentrale motorrijtuigen
(+31) (0) 20 651 58 27

Alarmcentrale reisverzekeringen
(+31) (0) 20 651 56 12